Srpski medicinski turizam predstavlja se na kongresu u Teheranu

Teheran, 9-11. maj 2018. – Treći međunarodni kongres razvoja ekonomskih odnosa na polju zdravstva sa fokusom na islamske zemlje, održaće se od 9. do 11. maja 2018. godine u IRIB International Conference Centru, u Teheranu. Kongres organizuje Centar za razvoj zdravlja turizma islamskih zemalja i podržan od strane iranskog ministarstva i drugih međunarodnih zdravstvenih subjekata.

Biće to odlična prilika za učesnike i turističke radnike u zdravstvenoj industriji da razmene ideje, inovacije i tehnologije, podele svoja dostignuća, a takođe prezentiraju svoje proizvode i usluge. Ovaj događaj nije samo za učesnike iz islamskih zemalja, već i za sve kompanije i organizacije koje pokušavaju da rade na ovom ogromnom tržištu.

Polazeći od izjave predsednika Dr Rouhani koji je, istučući turizam kao osnovu za razvijanje veza između Teherana i Beograda, rekao: “Dve zemlje imaju puno potencijala u ovoj oblasti i olakšavanje putovanja turistima može biti vrlo efikasno u upoznavanju dveju zemalja i bliskijih veza između njih”, Klaster medicinskog turizma Srbije, pokušaće da iskoristi ovu priliku da upozna iranske turističke agencije, posebno provajdere medicinskog turizma zainteresovane za srpske banje. Pridružujući se ovom kongresu, Klaster želi da pronađe nove mogućnosti i tržišta kroz islamske zemlje, a takođe da se upozna sa potencijalnim partnerima za pridruživanje.

Na marginama kongresa održaće se sajamska izložba na površini od 2.000 kvadratnih metara, gde će kompanije i organizacije iz različitih zemalja moći da prezentuju svoje proizvode i usluge na štandovskim prostorima. Kompanije i organizacije mogu dolaziti iz različitih sektora i oblasti poput zdravstvene, farmaceutske, medicinske opreme, lekovitog bilja i tradicionalne medicine, sporta, trgovine hranom i lancima, univerziteta i tehnoloških parkova i tako dalje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.